Controalele la persoane fizice continuă, fiind începute în iulie. După ce a fost extinsă competența de verificare la Direcțiile regionale ale Finanțelor, acum s-a decis și cine va lua decizia de tipărire a proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor.

ANAF - FiscFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Conform unui ordin apărut în Monitorul Oficial, acesta se tipărește prin unități specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru Direcția generală control venituri persoane fizice și din partea direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice pentru serviciile de verificări fiscale din cadrul acestora și pentru structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate acestora.

Direcția generală control venituri persoane fizice, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor.

Top 3 venituri nedeclarate, constatate în septembrie de ANAF

În septembrie au fost venituri constatate suplimentar de 8,015 milioane lei.

„Toți au și firme. Sunt acționari la societăți comerciale. Pentru niciuna dintre aceste persoane nu au fost indenficate elemente constitutive ale unei infracțiuni”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

1. Cea mai mai mare diferență este de 3,611 milioane lei la o persoană fizică din județul Suceava.

2. A doua, ca valoare, a fost de 1,481 milioane lei în Ilfov.

3. A treia a fost de 1,212 milioane lei, din Vâlcea.

„Găsim diferențe foarte mari la persoane fizice. Vorbim de milioane lei. Sumele sunt mari. La 31 septembrie aveam pe rol 400 acțiuni de control”, a precizat el.

Cele mai mari diferențe (în august) au fost în județele:

• o persoană din Timiș – o diferență de 4,5 milioane lei, impozitul stabilit a fost de 1 milion de lei

• o persoană din Vrancea – diferență de 3,3 milioane lei, impozit de 889.000 lei

• o persoană din Prahova – diferență de 2,7 milioane lei și impozitul stabilit a fost de 723.000 lei.

Citește și:

Persoanele de pe platforma pentru adulți OnlyFans, puse de ANAF la plată

Șeful ANAF: Avem programe informatice prin care primim informații de pe platformele de socializare / Există un departament special