Tezaur de noiembrie 2022 începe marți, astfel că românii interesați pot subscrie prin SPV (Spațiul Privat Virtual), Poșta Română sau direct la Trezorerie. Sunt două emisiuni, una pe 1 an cu o dobândă de 8,7%, iar cealaltă pe 2 ani cu 9,15%/an.

HotNews.roFoto: Hotnews

BNR anticipează pentru finalului anului viitor o inflație de 7,5%. Evident, e doar o etimare. Să nu uităm că în ultimii ani Banca Centrală nu a nimerit nici pe departe prognozele. Chiar Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a realizat o pierdere în termeni reali din investiția în celelalte tipuri de titluri de stat: Fidelis.

Dacă ne uităm la bănci pe datele Finzoom.ro, cele mai bune oferte au dobânzi între 7,75 – 9%, dar să nu uităm că acolo sunt comisioane și se plătește impozit pe venit.

Revenind la titlurile Tezaur lansate de Ministerul Finanțelor, titlurile au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

• Între 01 – 24 noiembrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online ;

• Între 01 – 25 noiembrie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;

• Între 01 – 24 noiembrie 2022 în mediul urban și 01 – 23 noiembrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.