Antreprenorii români au provocări serioase în acest an. 1,5 milioane dintre clienții noștri sunt împrumutați la bănci. Au credite ipotecare. E o presiune foarte mare pentru ei astăzi, a declarat Dragoș Petrescu, președinte Fundația Romanian Business Leaders.

Dragos Petrescu, la RBLSFoto: Hotnews

„Totodată, companiile noastre suportă costuri din ce în ce mai mari pe două paliere: forța de muncă și energie”, a spus el.

Potrivit acestuia, să fii antreprenor în România trebuie să înveți să fii mai degrabă chirurg, să tratezi chirurgical ecosistemul din compania ta în așa fel încât să supraviețuiești.

„44% din economie este capital românesc, 52% e capital străin, iar 4% statul. Deci încă suntem sub capitalul străin dar hai să o privim ca pe o chestie pozitivă. Avem de unde învăța”, a mai afirmat Petrescu.

În ultimii 2 ani, spune el, s-au înființat 100.000 de companii în România, față de 75.000 media ultimilor 10 ani.

„Antreprenorul român avea 35 de ani. În ultimii 2 ani are 31 de ani. Tinerii capătă curajul, experiența și posibilitatea să devină antreprenori”, a mai arătat el.

Conform unui studiu făcut de RBL, 63,4% din populație are încredere în antreprenori.

„Populația crede că antreprenorii sunt un personaj cinstit de care avem nevoie. E cu 15,5% mai mult decât anul trecut și cu 40% mai mult decât acum 10 ani”, a declarat Dragoș Petrescu.