De anul viitor scade pragul la microîntreprinderi la 500.000 de euro, dar este posibil să se reducă și mai mult în anii următori, având în vedere declarațiile lui Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Alin ChituFoto: YouTube

„Haideți să vedem efectele acestor măsuri. Avem niște măsuri care au fost împărțite. Asta a fost decizia politică, principala problemă nefiind un obiectiv bugetar în a atrage mai mulți bani, ci mai degrabă în a aduce un echilibru între jucătorii din piață. La 1 milion de euro nu mai e neapărat o firmă la început”, a spus Chitu.

Deocamdată, spune el, haideți să intre în vigoare noile reglementări așa cum au fost ele modificate în Parlament.

„Asta nu ne face pe noi să nu ne atingem obiectivul de etapă cu privire la PNRR. După ce vom evalua și vom vedea efectele, vom vedea dacă este cazul (să mai reducem plafonul n.r.). Între timp o să avem și raportul Băncii Mondiale”, a mai spus el, în cadrul unui eveniment organizat de PwC România.

Citește și:

Plafonul la microîntreprinderi ar putea să se reducă la 300.000 de euro în 2024 / Dan Manolescu: Dacă tot e circ acum, măcar să fie lămurită problema și pus calendarul