In bancile din Elvetia si Lichtenstein se fac pregatiri febrile pentru o crestere a fluxului fiscal din Rusia in cazul unor perturbatii la transferul de putere, scrie Nezavisimaia Gazeta. Apropiata schimbare de regim de la Kremlin trezeste un viu interes printre tarile occidentale, al caror mediu de afaceri este legat, intr-o masura mai mare sau mai mica, de Rusia.

Joi, la Berna, s-a desfasurat sedintea Consililiului de colaborare Elvetia-Rusia, in centrul atentiei situandu-se rezultatul alegerilor prezidentaile si perspectivele de dezvoltare ale economiei ruse in noile conditii.

In discutii particulare, reprezentantii pietei bancare au recunoscut ca in cercurile lor sunt analizate consecintele unor eventuale perturbatii care ar putea interveni in procesul de predare a prerogativelor prezidentiale de la Vladimir Putin catre Dmitri Medvedev.

Se crede, printre altele, ca una din urmari s-ar putea concretiza intr-o fuga a capitalului peste granita, inclusiv in banci din Elvetia si Lichtenstein.