Actuala criza de pe pietele financiare va fi considerata, probabil, drept cea mai grava de dupa al doilea razboi mondial, sustine Alan Greenspan, fostul presedinte al FED, intr-un editorial publicat de Financial Times. Greenspan a fost sef la Fed in perioada 1987 - 2006.

"Aceasta criza va face numeroase victime", spune Greenspan, adaugand ca "sistemul actual de evaluare a riscurilor va fi in mod particular atins".

"Problema principala este ca modelele actuale - de risc si econometrice - oricat de complexe au devenit, sint totusi prea simpliste pentru a putea lua in calcul toate variabilele care guverneaza realitatea economica globala", mai spune Greenspan in editorialul sau.

Seful FMI: Europa trebuie sa limiteze efectele crizei

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat luni la Paris ca "prioritatea Europei este de a limita efectele crizei". "Este o sarcina dificila, mai ales ca inflatia si recesiunea sunt probleme potentiale pentru guvernele Europei", a adaugat Strauss-Kahn, citat de AFP.

In materie de fiscalitate, "dificultatea majora va fi reformarea unor politici care nu mai stimuleaza munca", a adaugat Strauss-Kahn. Una dintre masurile sugerate de seful FMI este "reducerea taxarii, pentru a stimula angajarile".