În București, precum și în alte orașe din țară (punem adresele la final pentru cine dorește să vadă), există magazine ale ANAF, în care se vând bunuri confiscate, atât de inspectori, cât și de vameși sau Poliție. Practic, Fiscul se ocupă de valorificarea acestora.

Sapca 3 lei de vanzare la Magazinul ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

HotNews.ro a mers la cel din București de pe str. Măriuca, nr.14, sector 4. Situat la parterul clădirii, vezi două uși de metal, iar deasupa scrie: Magazin bunuri confiscate.

Acolo sunt două încăperi și se vând produse în ambele. Chiar după ce treci de acele uși, sunt câteva foi lipte cu bandă adezivă pe care scrie că marfa vândută nu se returnează și că se schimbă în limita stocului disponibil.

Tot acolo suntem atenționați că informații cu privire la produsele vândute se obțin de la reprezentanții magazinului și nu de la agenții de pază.

Se găsesc multe lucruri, de la haine, la pompe manuale de apă, iar personalul vine în întâmpinarea clienților. Cât am stat acolo, a fost mereu magazinul plin (spațiul nu este mare), dar circa 8-10 persoane erau înăuntru. Lumea cumpăra. O domnișoară avea mai multe perechi de ghete, iar angajatul ANAF s-a oferit să o ajute cu un coș în care să le țină mai ușor.

Ce se vinde la magazinul ANAF și la ce prețuri

Dacă vă întrebați ce se găsește în magazin și cât costă, am notat câteva prețuri. Legat de calitatea produselor, nu putem face niciun fel de apreciere. Nu veți găsi branduri cunocute sau produse contrafăcute, pentru că acestea din urmă de obicei sunt ori distruse, ori donate (în funcție de înțelegerile cu deținătorii de branduri). Majoritatea brandurilor optează pentru donații (în privința produselor contrafăcute), de exemplu la unele case de copii.

Pompă manuală de apă: 4 lei

Ghete copii: 7 lei

Chiloti tanga damă: 2 lei,

Fes Mos Crăciun: 1,5 lei

Umbrele: 3 lei

Aparat masaj capilar: 2 lei

Set agrafe: 1 leu

Pălărie: 4 lei

Căciuli: 4 lei

Adaptor USB: 6,25 lei

Folie protectie ecran telefon: 3,75 lei

Rochii: 4 lei

Rochițe: 20 lei

Coronițe pentru prins părul: 1,05 lei

Față de masă: 5 lei

Penar textil: 2 lei

Cercei: 1,4 lei

Fermoare diverse: 0,25 lei

Bigudiuri: 5 lei

Cravate: 3 lei

Pantaloni bărbați: 8,75 lei

Sunt și ceasuri la 20 lei, dar angajatul ANAF îi explica unui client că sunt de obicei cumpărate pentru piese de schimb.

În magazine nu se prea vând produse care sunt în cantități mari (acelea fac obiectul licitațiilor și ajung în comerț prin diverse firme). Listele se găsesc pe site-ul instituției. În ceea ce privește produsele perisabile, acestea sunt ori distruse, ori vândute prin procedură rapidă.

Unde se află magazinele ANAF

Pentru că am spus la început că scriem adresele magazinelor ANAF, poate cineva vrea să se plimbe până acolo, acestea sunt:

• Judeţul Galaţi, str. Brăilei nr. 33, Municipiul Galaţi

• Municipiul Târgovişte, str. Calea Domnească nr. 166, judeţul Dâmboviţa

• Un magazin situat în clădirea A.J.F.P. Gorj, din Tg. Jiu, str. Siretului , nr. 6, judeţul Gorj

• Judeţul Timiş, str. Gheorghe Lazăr, nr. 9B, loc.Timişoara

• Oradea, strada Dimitrie Cantemir, nr. 2B

• Municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr.17;

• Municipiul Braşov, Bld. Alexandru Vlahuţă, nr. 59

• București - str. Măriuca, nr.14, Sector 4