Concert fără spectatori la Târgul de Crăciun din Calafat. Artista filmată în timp ce se adresează unui public imaginar România fără lideri: De ce nu se bat Iohannis și Ciucă pentru țară? Șeful unui clan mafiot a scăpat de dosarul în care încasase inițial 14 ani de pușcărie Blocuri ilegale, 80 de familii n-au acte, protejatul Primăriei le alungă din case Dosarul banilor furați de la CEC și donați la săraci și biserici Viena îl contrazice pe Bode: „În ultimele săptămâni, ministrul Karner i-a explicat că Austria nu poate vota aderarea României la Schengen” Băluță comandă o garnitură de metrou să îi plimbe pe Grindeanu și Ciolacu „Died suddenly”, nou documentar despre vaccinurile Covid-19 Muzeul Național de Artă Timișoara a anulat o expoziție, ca reacție la votul dat de Austria împotriva intrării României în Schengen Ageism-ul, sau cum să te disprețuiești pe tine din viitor Profesorul care duce specialiști în sate și orașe să le răspundă elevilor la curiozități Furtuna care se vede la orizont pentru România după eșecul Schengen

Press reportFoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Concert fără spectatori la Târgul de Crăciun din Calafat. Artista filmată în timp ce se adresează unui public imaginar

O artistă care a susţinut un concert fără spectatori, la Târgul de Crăciun din Calafat, a devenit virală pe reţelele sociale, după ce, în timp ce cânta, îndemna persoanele să ridice mâinile în aer.

Atraşi de îndemnul continuu al cântăreţei, cele trei, patru persoane are se aflau în zonă s-au apropiat şi au început să filmeze scenele amuzante.

În imagini se poate observa cum nimeni nu se află la Târgul de Crăciun din Calafat, cu atât mai puţin în zona scenei pe care tânăra artistă performa, scrie Reporter24.

​Șeful unui clan mafiot a scăpat de dosarul în care încasase inițial 14 ani de pușcărie

Ion Gușan, poreclit “Nicu Patron” sau “Hoț în Lege”, unul dintre cei mai periculoși interlopi româno-moldovean, care conducea un clan mafiot organizat după regulile mafiei rusești, a fost achitat săptămâna trecută la instanța supremă de toate acuzațiile aduse de procurorii DIICOT. El primise inițial o condamnare de 14 ani și 8 luni de închisoare, în baza înregistrărilor obținute de serviciile de informații pe mandate de siguranță națională (MSN). CCR a decis însă în 2018 că aceste probe nu mai pot fi folosite în instanță, așa că procesul a fost reluat, iar Nicu Patron și clanul său mafiot a fost achitat zilele trecute. Pe Nicu Patron îl așteaptă însă acum autoritățile judiciare franceze, care au emis un mandat de arestare pe numele lui. El a fost prins în România în mai anul acesta, dar nu a putut fi extrădat până la soluționarea definitivă a dosarului DIICOT, scrie JustNews.ro.

România fără lideri: De ce nu se bat Iohannis și Ciucă pentru țară?

România rămâne în urmă, pentru că liderii ei sunt slabi și pentru că sistemul politic actual încurajează o contraselecție programatică.

Nu doar poarta Schengen trântită din nou în nasul Bucureștiului i-a enervat pe români, ci și neimplicarea politicienilor autohtoni, absența lor din peisajul internațional, accesul lor de optimism inițial, neînsoțit de un efort ulterior, incapacitatea lor de a negocia de la egal la egal cu Occidentul.

De ce-ar fi liderii români mai slabi decât cei din Vest? Fiindcă se tem să pună interesele țării pe tapet? Fiindcă nu știu cum să se bată pentru obiectivele României? Sunt doar slab pregătiți sau, poate, le lipsește cumva și vâna națională? Nu au anvergura necesară, se pierd cu firea în divanurile europene, sunt prea timizi și se lasă luați de val sau pur și simplu au alte interese? Poate că e vorba despre toate aceste lipsuri comasate, care converg în cele din urmă către un eșec total, scrie DW.

Blocuri ilegale, 80 de familii n-au acte, protejatul Primăriei le alungă din case.

Când REPORTER DE IAȘI scria că la Bucium se construiește ilegal, în afara autorizației, Mihai Chirica se făcea că nu știe să citească și că subiectul nu există

Au urmat dosarele DIICOT și DNA din ultimii doi ani și același Mihai Chirica nu mai intabulează nimic acum, după ce s-a construit tot. Dezastrul Tech Confort arată latura grotescă a corupției: nu doar șpaga e problema, ci efectele asupra vieților a zeci de familii.

Oamenii au făcut credite, au plătit avansuri, s-au mutat în blocurile terminate, dar care nu au recepție, pentru că sunt ilegale. Chirica și Harabagiu i-au învățat timp de 6 ani pe dezvoltatorii imobiliari că totul se rezolvă și că pot muta oamenii în blocuri. Acum, Mihai Chirica nu mai semnează nimic, blocurile sunt gata și nu mai pot fi demolate. La Bucium se speră obținerea a 2.000 mp de la ADS, pentru că nu sunt locuri de parcare: așa-zisa combinație ar putea dura ani de zile

Familiilor care s-au mutat li se spune să plătească lunar chirie sau riscă să fie dați afară de dezvoltator, scrie ReporterIS.

Dosarul banilor furați de la CEC și donați la săraci și biserici

CEC Bank a dat în judecată familia unei foste angajate din orașul Zlatna, județul Alba, pentru a recupera un prejudiciu de peste 4,3 milioane de lei înregistrat în perioada cât aceasta a lucrat la bancă.

Două angajate surori au provocat un prejudiciu de peste 1 milion de euro prin sustragerea banilor depuși de clienți timp de 10 ani. Una dintre femei, Elena Meteșan, a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro.

Elena Meteşan a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri și bunuri pe numele ei s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă. Sora acesteia, care a ajutat-o să sustragă sumele de bani, nu a mai fost trimisă în judecată pentru că a decedat în timpul anchetei. În cazul acesteia, cercetările s-au prelungit pe o perioadă mai mare de timp, scrie Adevărul.

Viena îl contrazice pe Bode: „În ultimele săptămâni, ministrul Karner i-a explicat că Austria nu poate vota aderarea României la Schengen”

Cu o săptămână și jumătate înainte de votul decisiv din Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles, prezent la Viena, ministrul Lucian Bode spunea că ministrul de interne Karner „m-a asigurat că declarațiile pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României”. Într-un răspuns oferit Libertatea, Ministerul austriac de Interne a spus, luni dimineață, că la întâlnirile din ultimele săptămâni „dintre ministrul Karner și ministrul Bode, ministrul Karner a explicat că, în prezent, Austria nu poate vota în favoarea aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen”, scrie Libertatea.

Grindeanu și Ciolacu, vizită la stația de metrou Tudor Arghezi. Băluță comandă o garnitură de metrou să îi plimbe între stații

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ajung mâine într-o vizită la viitoarea stație de metrou Tudor Arghezi, au confirmat pentru Buletin de București surse din Metrorex. Iar edilul de la sectorul 4 face tot posibilul ca șefii lui pe scară ierarhică din partid să se bucure de toată atenția. A dat comandă la Metrorex să aibă o garnitură de tren în stația cu pricina, ca să-i plimbe până în Berceni.

Lucrările de construcție la stația Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 sunt finalizate dar circulația pe noul tronson nu va începe imediat. Urmează cîteva luni în care Metrorex va face probe și, în câteva luni, va fi dat în folosință, scrie Buletin de București.

„Died suddenly”, nou documentar despre vaccinurile Covid-19, care promovează tot vechile minciuni

Un nou documentar, numit „Died suddenly”, despre presupusele efecte secundare ale vaccinurilor Covid-19, conține numeroase informații și imagini false.

Documentarul a fost lansat în noiembrie, pe platforma video de nișă Rumble și a început să se răspândească online.

Mai multe organizații de verificare a faptelor, parte din rețeaua European Digital Media Observatory (EDMO), au detectat și au raportat în propriile țări o difuzare largă a acestui videoclip. Din Spania până în țările baltice, din Scandinavia până în Grecia, trecând prin Franța, Italia, Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Irlanda și multe altele, documentarul cu fapte false a ajuns practic în toată Europa, scrie PressHub.

Muzeul Național de Artă Timișoara a anulat o expoziție, ca reacție la votul dat de Austria împotriva intrării României în Schengen

Filip Petcu, manager al Muzeului Național de Artă Timișoara și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, a anunțat aseară, pe pagina personală de facebook, că a anulat o expoziție pe care muzeul trebuia sa o găzduiască în 2024, din cauza votului dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen. “Se cuvine să luăm atitudine”, a scris acesta în postarea însoțită de un print screen al mailului transmis partenerilor austrieci, scrie Cultura la Dubă.

Ageism-ul, sau cum să te disprețuiești pe tine din viitor

Ești la Mega Image, la coadă, iar coada începe să ofteze, să-și dea ochii peste cap și mai-mai să-l îmbrâncească pe cel sau cea care, cu mișcări halucinant de lente pentru lumea nevrotică în care trăim, își aranjează produsele în plasa adusă de-acasă. Își scoate portofelul și extrage bancnotele cu o lentoare care face veriga cea mai nerăbdătoare a cozii să răbufnească: „Haai, tataie, că te caută moartea p-acasă!”. Nu-i timp de stat după bătrâni. Ce-i chiar așa de greu de înțeles?

Iar tu deschizi Instagramul – ce altceva să faci în minutele astea interminabile? – și dai de o serie de fotografii recente cu vedete Hollywoodiene care și-au trăit „perioada de glorie” acum 20-30 de ani – „Ia uite cum arată/cum a ajuns să arate acum X!” Ca și cum trecerea timpului și semnele ei ar fi motive de rușine, necum ceva firesc, scrie Iscoada.

Burnout urban | Cum ne vindecăm de boala care ne alungă din oraș

Pandemia ne-a făcut pe toți să ne reevaluăm relația cu propriul oraș. Închiși în case luni la rând, mulți au ajuns la concluzia că o mai bună calitate a vieții e dată de natură, liniște și spațiu. Dar niciunul dintre cele trei elemente nu se mai regăsește în oraș.

Astfel, după perioadele de lockdown, s-a vorbit despre trendul migrării pandemice de la oraș înspre suburbii, sau în orașe mai mici. Acum, cu sfârșitul pandemiei la orizont și cu schimbarea modelelor de lucru, odată cu digitalizarea tot mai accelerată și cu reevaluarea stilulurilor de viață, mai are sens să facem compromisuri pentru a sta la oraș?, scrie Panorama.

Pe ce cheltuie Ministerul Apărării 2,5% din PIB: Programele și măsurile concrete pentru Armată

Sectorul de apărare va beneficia în 2023 de alocarea unor fonduri de 2,5% din PIB, conform deciziei din luna octombrie a CSAT – creștere anunțată încă din luna martie. Astfel, conform bugetului pe 2023, aprobat, joi, de Guvern, Ministerul Apărării Naționale va primi fonduri bugetare în valoare de 35,3 miliarde lei, cu 52,3% mai mult decât în 2022.

În același timp, creditele de angajament prevăzute în bugetul Ministerului Apărării Naționale (MApN) se ridică la 68,2 miliarde de lei, cu circa 30% în plus față de 2022, scrie Curs de Guvernare.

Profesorul care duce specialiști în sate și orașe să le răspundă elevilor la curiozități

Profesorul de geografie Răzvan Vișan a pus acum un an bazele proiectului „Citește și Dăruiește”. Elevii de gimnaziu și liceu își completează într-un formular curiozitățile, apoi profesorul caută specialiștii potriviți care să le răspundă la întrebări. Până acum, copiii au vrut să afle mai multe despre schimbările climatice, despre ce ni se întâmplă după ce murim, dar și dacă există viață dincolo de Pământ. Evenimentele au avut loc în sate și orașe din Dâmbovița și Argeș, în unele dintre ele fiind chiar singura activitate extrașcolară, scrie Scoala0.

Furtuna care se vede la orizont pentru România după eșecul Schengen

Boicotul ca politică radicală de grup (ca o contrapondere la politica altui grup) e un fenomen extrem de periculos pentru că otrăvește gândirea colectivă, anulează toate nuanțele, înlătură orice reflex logic. Ghidat de mândrie și frustrare, boicotul promovat și orchestrat de actori politici (cu interes electorale, carevasăzică) devine rapid propagandă, scrie Dela0.