În fața Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) din zona Piața Romană din București este coadă pentru depunerea actelor pentru permisele de ședere: unii muncitori stau pentru reînnoire, alții pentru a le obține pentru prima dată.

Coada la IGI pentru permise de sedereFoto: Romulus Badea/arhiva personala

Unii stau de marți seara, de la ora 21:00, într-o mașină.

Despre problema cozilor muncitorilor asiatici, HotNews.ro a scris recent: Dosarul cu șină românesc lovește și în imigranți. Cozile care arată cât de pregătiți suntem, administrativ, să primim 100 de mii de noi muncitori străini

Este obligatoriu pentru aceștia să rezolve probleme ce țin de birocrație pentru că altfel vor trebui să părăsească România. Cei care pleacă de sărbători acasă, vor să se reîntoarcă, așa că fără reînnoirea permiselor de ședere ar fi imposibil.

Trebuie neaparat să depună dosarele fizic și nu pot aștepta după programările primite online, care au termene exagerat de lungi.

“E nevoie de mai multi oameni angajați la IGI. E nevoie de fonduri și oameni. Numărul de muncitori asiatici nu va scădea, mai ales că avem un contingent de de 100.000 anul viitor”, ne-a declarat Romulus Badea, vicepreședinte al Patronatului importatorilor de forță de muncă și partener Soter&Partners, firmă care se ocupă și de aducerea muncitorilor străini în țară.