Vrem să vedem ce se întâmplă pe zona de TVA, pe grupuri de firme, pe societăți afiliate și ce s-a întâmplat în sectoarele economice în care în anii de pandemie a fost o infuzie puternică de resurse din partea statului. Să vedem modalitatea în care au fost folosiți acești bani, a declarat Lucian Heiuș, șeful ANAF

Lucian HeiusFoto: Hotnews

El spune că e o activitate normală și firească.

De asemenea, vor mai fi „controale normale la societățile care apar în baza noastră de date că n-ar avea un comportament fiscal corect”.

În ceea ce privește persoanele fizice, a spus că ține foarte mult la creșterea conștientizării, conformării voluntare.

„E vorba despre persoanele care obțin venituri din alte activități. Constatăm că există sectoare întregi la persoane fizice în care riscul de neconformare este ridicat. Acolo, pe lângă controale, o să încercăm niște programe de informare și antenționare că nu este în regulă ce se întâmplă”, a mai afirmat președintele Fiscului.

  • Vom merge și în controale efective. Dacă vorbim de persoane fizice, de controlul averilor, am început de la jumătate anului trecut. Vom continua și anul acesta.
  • Vedem că sume foarte mari se învârt în acastă zonă care își permit un nivel al averii mult mai mare decât veniturile pe care le-au declarat.