ANAF va începe controale pe ceea ce înseamnă aplicarea sistemului Radarul Mărfurilor (e-Transport), conform declarațiilor șefului Fiscului Lucian Heiuș.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

„N-am început controale foarte ferme pe teren. Urmărim, vedem, crește foarte mult numărul celor care-și iau acest cod de transport. Asta e cel mai important: să aibă acel cod UIT (numărul unic de identificare n.r.) și să se obișnuiască cu el”, a precizat Heiuș.

  • Ne va ajuta foarte mult în lupta contra evaziunii fiscale să știm modul în care se mișcă produsele cu risc fiscal în România.

„Vom ajunge să începem niște acțiuni și amenzile sunt mari, inclusiv pe acea parte de confiscare a contravalorii mărfurilor, acolo unde nu au acel cod UIT. Sunt domenii cu risc foarte mare de evaziune și mulți agenți economici care acționează acolo nu înțeleg că trebuie să se conformeze la declarare și plată”, a afirmat el.

Acolo, spune el, vor acționa „cu foarte multă fermitate și în perioada următoare o să vedeți niște amenzi drastice date în anumite zone unde simțim că oamenii nu înțeleg că trebuie să intre într-o zonă de conformare și respectare a legii”.