Structura pe care o avem în Ministerul Finanțelor este adaptată unei structuri economice din anii ‘90, a declarat Alin Chitu, secretar de stat în Minister, într-o conferință organizată de EY România.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

„De exemplu, noi nu avem o direcție de implementare a directivelor. În ultima perioadă avem foarte multe directive care au aplicabilitate atât în domeniul administrației fiscal, cât și în domeniul taxării”, a spus el.

  • „Deci noi nu avem o imagine 1 la 1 a ce se întâmplă la Comisie. Nu avem o imagine 1 la 1 la ce se întâmplă în ANAF ca să ai un partener”.

„Ministerul de Finanțe, cu toate sinceritatea, nu are oameni specialiști în prețuri de transfer. Tot timpul asta a fost considerată o problemă legată de administrare. Ai nevoie de specialiști în domeniul prețurilor de transfer pentru că sunt directive care se bazează fix pe prețuri de transfer”, a mai afirmat Chitu.

  • Acum te trezești în situația în care trebuie să implementezi o directivă care pleacă de la niște principii de prețuri de transfer și noi nu avem oameni.

„E foarte dificil să poți să atragi noi oameni, să fie pregătiți în sensul unui om care lucrează în Ministerul Finanțelor”, a mai afirmat el, dând de înțeles că nu ar fi bine să fie pregătit în sensul unui consultant fiscal.