Banca de Investitii Lehman Brothers a anuntat marti ca, in primul trimestru fiscal al anului, castigurile sale au coborat cu 57%, din cauza scaderii veniturilor din tranzactionarea obligatiunilor, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Cea de-a patra mare banca de investitii a Statelor Unite a obtinut venituri de 489 milioane de dolari, adica 81 centi pe actiune, in primul trimestru fiscal, fata de 886 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului trecut.

In aceeasi perioada a anului trecut banca de investitii consemna venituri de 1,15 miliarde de dolari.

Sporirea castigurilor din consiliere pe teme de fuziune au ajutat banca sa depaseasca estimarile analistilor. Potrivit Reuters Estimates, majoritatea analistilor de Wall Street se asteptau, in medie, la castiguri de 73 centi pe actiune, insa o parte se asteptau la rezultate mult mai slabe datorita faptului ca institutia detine active ipotecare in valoare de aproximativ 80 miliarde de dolari.

Lehman Brothers a asistat la o scadere drastica a preturilor actiunilor sale in ultima saptamana, pe langa temerile ca ar putea fi nevoita sa treaca prin aceleasi dificultati ca si Bear Stearns. Duminica, Bears Stearns a anuntat ca va fi vanduta catre JP Morgan Chase la un pret derizoriu.

Decizia Federal Reserve de a extinde programele de creditare ca sa includa si bancile de investitii "scoate din joc problema lichiditatii pentru intreaga industrie", arata un e-mail, trimis luni, de directorul executiv de la Lehman Brothers, Dick Fuld.

Banca de investitii a anuntat marti ca holdingul detine active lichide in valoare de 190 de miliarde de dolari, care pot fi vandute in caz de nevoie.

Actiunile Lehman Brothers s-au depreciat cu peste 40% in acesta luna, fata de o depreciere de 28% inregistrata in sectorul broker/dealer, potrivit masuratorilor indicelui Amex Securities Broker Dealer.