Echipa de management a NN IP s-a alăturat Goldman Sachs în poziții de conducere și toate echipele de investiții au fost integrate cu succes, a transmis luni Milan Pruşan, CEO-ul noii entități Goldman Sachs Asset Management.

InvestitiiFoto: Designer491 | Dreamstime.com

Business-ul comun este bine poziționat pentru a răspunde cu succes nevoilor clienților la nivel global și pentru a oferi o gamă extinsă de soluții investiționale.

NN Pensii, administrator al celui mai mare fond de pensii private Pilon II din România, rămâne parte din compania internaţională NN Group și nu are nicio legătură cu tranzacţia dintre Goldman Sachs şi NN Investment Partners.

Goldman Sachs (GS.N) a achiziționat anul trecut divizia NN Investment Partners (cu sediul în Olanda) pentru 1,7 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari) pentru a se extinde în Europa.

NN Investment Partners, fost parte a NN Group (NN.AS), a fost deja integrată în Goldman Sachs Asset Management (GSAM). Achiziția firmei, care are peste 900 de angajați, aduce activele Goldman la aproximativ 2,8 trilioane de dolari.

Rebranding-ul organizației și operațiunilor NN IP reprezintă un pas important în a deveni un business unificat. Acest lucru implică schimbarea brandului și redenumirea produselor și a entităților juridice pentru a reflecta brandul Goldman Sachs Asset Management și toate convențiile privind denumirile.

Primii pași pentru schimbarea identității vizuale și de nume au fost făcuți începând cu 1 februarie 2023 și sunt acum vizibili pe canalele digitale. În plus, toate fondurile de investiții și entitățile juridice care conțin "NN" sau "NN IP" și-au schimbat numele pentru a reflecta identitatea Goldman Sachs, inclusiv toată documentația legală a fondurilor NN IP. Aceste documente sunt accesibile prin intermediul site-ului cu noua identitate vizuală.

Majoritatea acestor schimbări intră în vigoare începând din 6 martie și nu au niciun impact asupra portofoliului de produse sau a proceselor de investiții ale companiei.

sursa foto: Designer491 | Dreamstime.com