Creditorul Silicon Valley Bank (SVB) Financial Group, axat pe startup-uri, a devenit săptămâna trecută cea mai mare bancă care a dat faliment de la criza financiară din 2008, provocând o undă de șoc în sistemul financiar global și determinând autoritățile de reglementare să intervină pentru a limita consecințele.

Ofiter bancar si clientiFoto: Jirapong Manastrong / Alamy / Alamy / Profimedia

De asemenea, colapsul a stârnit îngrijorări legate de faptul că majorarea ratelor dobânzilor ar putea expune vulnerabilitățile economiei globale, pe măsură ce se încheie o eră de decenii de bani ieftini.

Reuters a întocmit o listă a companiilor din întreaga lume care au depozite la bancă:

AMERICA DE NORD

Companiile din Statele Unite au peste 4 miliarde de dolari în depozite, pe lângă diverse facilități de credit, la bancă.

ROBLOX

Firma de jocuri online spune că aproximativ 5% din soldul său de 3 miliarde de dolari în numerar și titluri de valoare, sau aproximativ 150 de milioane de dolari, la data de 28 februarie, erau deținute la SVB.

ROKU

Producătorul de dispozitive de streaming spune că are aproximativ 487 de milioane de dolari, sau 26% din numerarul său, deținut în depozite la SVB.

BUZZFEED

Firma de media digitală a declarat că avea aproximativ 56 de milioane de dolari în numerar și echivalente de numerar la sfârșitul anului 2022, cea mai mare parte fiind deținută la SVB.

ACUITYADS HOLDINGS INC.

Firma de tehnologie cu sediul în Canada spune că a menținut conturi bancare din SUA la SVB, care însumează 55 de milioane de dolari în depozite.

ASTRA SPACE INC

Producătorul de rachete spune că numerarul său este ținut în depozit la SVB, suma reprezentând aproximativ 15% din numerarul, echivalentele de numerar și titlurile de valoare tranzacționabile curente ale companiei, la data de 10 martie.

COHU INC

Producătorul de produse semiconductoare spune că deține conturi de depozit la SVB cu un sold agregat de aproximativ 12,3 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 3,8% din totalul numerarului și investițiilor companiei.

ROCKET LAB USA INC

Producătorul de rachete declară că avea conturi de depozit la SVB cu un sold agregat de aproximativ 38 de milioane de dolari, adică aproximativ 7,9% din totalul numerarului și al echivalentelor de numerar și al titlurilor de valoare tranzacționabile ale companiei la data de 31 decembrie.

LANTRONIX INC

Producătorul de produse de rețea spune că avea depozite la SVB de aproximativ 6,7 milioane de dolari, reprezentând aproximativ 85% din totalul depozitelor sale restante, la data de 10 martie.

Lantronix adaugă că explorează opțiuni de urgență pentru a-și finanța operațiunile în cazul în care nu își poate recupera depozitele la SVB.

ALKAMI TECHNOLOGY INC.

Furnizorul de soluții bancare digitale spune că avea conturi de depozit la SVB cu un sold agregat de aproximativ 3,3 milioane de dolari, împreună cu aproximativ 8,3 milioane de dolari în conturi „sweep” folosite de SVB pentru a cumpăra active externe.

STITCH FIX

Firma de servicii de styling online spune că anticipează că linia de credit de 40 de milioane de dolari pe care o deținea la SVB nu va fi disponibilă din cauza prăbușirii băncii. Linia de credit făcea parte din acordul de 100 de milioane de dolari pe care Stitch Fix urma să îl primească de la trei creditori - SVB, JPMorgan Chase Bank și Citibank.

CIRCLE

Firma americană de criptomonede Circle spune că 3,3 miliarde de dolari din rezervele sale de 40 de miliarde de dolari în monede USD se află la SVB.

BLOCKFI

Creditorul de criptomonede în faliment BlockFi Inc are aproximativ 227 milioane de dolari în fonduri neprotejate la SVB, a anunțat vineri Wall Street Journal.

PAYONEER GLOBAL INC

Furnizorul global de plăți spune că, din totalul de aproximativ 6,4 miliarde de dolari al soldurilor sale de numerar la 31 decembrie, mai puțin de 20 de milioane de dolari se aflau la SVB.

LENDINGCLUB CORP

Firma financiară, care avea active totale de 8 miliarde de dolari la 28 februarie, spune că relația sa cu SVB se limitează la fonduri în depozit de 21 de milioane de dolari, adăugând că aceasta nu reprezintă un risc pentru operațiunile curente ale companiei.

VIR BIOTEHNOLOGIE

Firma de biotehnologie spune că menține conturi operaționale la SVB cu aproximativ 220 milioane de dolari începând de vineri.

SUNRUN

Compania de energie solară rezidențială Sunrun Inc spune că are depozite în numerar la SVB în valoare totală de aproape 80 de milioane de dolari.

SUNNOVA ENERGY INTERNATIONAL INC.

Subsidiara Sunnova face parte dintr-o facilitate de credit în care SVB acționează în calitate de creditor, cu angajamente nefinanțate de 15 milioane de dolari în cadrul unei facilități Back-Leverage Facility.