Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că criza bancară după prăbușirea recentă a Silicon Valley Bank (SVB) și Signature Bank s-a calmat, potrivit Reuters.

Joe BidenFoto: Chris Kleponis / UPI / Profimedia Images

„Da”, a declarat Biden reporterilor când a fost întrebat dacă criza bancară s-a calmat.

Acțiunile financiare au pierdut miliarde de dolari în valoare de la prăbușirea de săptămâna trecută.

Autoritățile de reglementare californiene au închis vinerea trecută Silicon Valley Bank și au numit Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor în calitate de administrator judiciar. A fost cea mai mare prăbușire de la falimentul Washington Mutual în timpul crizei financiare din 2008.

Vineri, compania mamă a băncii, SVB Financial Group, a declarat că a depus o cerere de reorganizare sub protecția Capitolului 11 al Legii falimentului.

Acţiunile Credit Suisse şi-au reluat scăderea vineri, cu un declin de 8%, deoarece încrederea investitorilor a rămas fragilă în urma unui ajutor de 54 de miliarde de dolari pe care banca elveţiană şi l-a asigurat săptămâna aceasta de la Banca Naţională a Elveţiei, potrivit Reuters.

Credit Suisse a înregistrat ieşiri nete de peste 200 de milioane de dolari din fondurile sale gestionate din SUA şi Europa începând cu 13 martie, a anunţat vineri Morningstar Direct.

DBRS Morningstar a devenit joi prima agenţie de rating globală care a redus ratingul de creditare al băncii, cu o retrogradare la ”BBB”, care este încă de grad recomandat investiţiilor.

Şeful diviziei elveţiene a Credit Suisse a declarat joi seara că noua finanţare va permite băncii să-şi continue planul de redresare, deşi ar putea dura timp pentru a recâştiga încrederea clienţilor.