Programul Fidelis prin care statul se împrumută de la populație continuă în martie 2023 cu dobânzi de 6,7 – 7,25%/ an (la scadențe de 1-3 ani) pe lei și 3,7 – 5,8% (pe 1-5 ani) pe euro, informează Ministerul Finanțelor. De asemenea, donatorii de sânge vor avea o tranșă dedicată cu o dobândă de 7,7% fiind vorba de scadeță la 1 an.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Perioada de desfãșurare este 27 martie – 10 aprilie.

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, iar în cadrul acesteia, a fost scăzut pragul minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

Așadar, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.