ING Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 72,9 milioane de lei, cu 148% mai mult decat in 2006, in vreme ce activele bancii au avansat cu 13%, la 8,1 miliarde de lei. Potrivit unui comunicat al companiei, venituri nete au ajuns la valoarea de 327 milioane de lei, cu 41% mai mult decat in anul precedent.

Valoarea totala a activelor s-a ridicat la 8,1 miliarde de lei, in crestere cu 13% fata de 2006, in timp ce portofoliul de credite a crescut cu 79%, ajungand la 4,7 miliarde de lei.

“Anul 2007 a fost un an de crestere organica pentru ING Bank Romania. Am investit in extinderea retelei de sucursale si in dezvoltarea ofertei de produse pentru a putea oferi clientilor nostri, companii si clienti individuali, solutii de finantare viabile. Veniturile si volumele generate in acest fel au sustinut consolidarea pozitiei ING Bank pe piata romaneasca”, a declarat Misu Negritoiu, director general ING Bank Romania.

Numarul clientilor diviziei de retail a ING Bank s-a dublat in 2007, atingand 500.000, iar in sectorul clientilor corporativi, institutia bancara a raportat pentru 2007 o crestere cu 17% a portofoliului de clienti.

“Romania ramane o tara de importanta strategica pentru grupul ING, iar obiectivele noastre sunt planificate pe termen lung. Daca in 2008 intentionam sa ne intarim pozitia si sa ne mentinem cu un pas inaintea pietei, prin consolidarea serviciilor bancare pentru companii, extinderea retelei si produselor pentru persoane fizice, pentru 2010 ne propunem sa atingem un milion de clienti, o retea de 300 de unitati si o cota de piata de 8-10%”, a mai spus Negritoiu.

ING Romania, parte a ING Group - institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari, are 29 de sucursale bancare pentru companii si 147 unitati pentru persoane fizice.