Poşta Română este interesată de piaţa RCA, pentru că este totuşi un business, dar trebuie să ne gândim cum facem să intrăm în această direcţie, a afirmat Valentin Ştefan, CEO-ul Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR), conform Agerpres.

Valentin Ștefan, director la Poșta RomânăFoto: Inquam Photos / George Calin

"Avem această problemă a RCA-urilor, ni s-a spus şi, evident, suntem interesaţi, că este totuşi un business, dar trebuie acum să ne gândim cum facem să intrăm în această direcţie. Başca, mai avem şi o nevoie de modernizare a infrastructurii companiei. Deci, miza Poştei nu este neapărat profitabilitatea companiei în acest moment, deşi evident trebuie să facem bani, să ne plătim salariile şi să mergem mai departe, ci este mai degrabă de a rezolva aceste probleme fundamentale ale României pe de o parte şi, pe de altă parte, modernizarea companiei. Rolul social al Poştei este evident pentru toată lumea", a menţionat Ştefan.

Şeful Poştei Române a admis faptul că instituţia pe care o conduce se află "într-o căutare de perspectivă de identitate" şi a transmis faptul că principala problemă este că "dăm statului peste 100 de milioane de euro în fiecare an şi simţim că nu primim suficient înapoi".

"Nu prea ştim ce suntem: companie de curierat, servicii financiare, rolul de modernizare a României, dar suntem pe un trend bun. Cred că principala problemă este că dăm statului peste 100 de milioane de euro în fiecare an şi simţim că nu primim suficient înapoi", a precizat reprezentantul CNPR.

  • "Un prim pas pe care aş vrea să-l văd în partea statului, şi spun asta pentru că avem trei instituţii foarte importante alături de noi, este această tendinţă a pasării nevoilor statului către companiile comerciale".