Titlurile Fidelis de primăvară merg foarte bine după prima săptămână. Românii au subscris aproape jumătate de miliard de lei (498,9 milioane lei) la cele 5 emisiuni ale Ministerului Finanțelor.

Bani - bancnoteFoto: Hotnews / Florin Barbuta

1 an (lei) pentru donatorii de sânge: 5,66 milioane lei

1 an (lei) – 32,8 milioane lei

3 ani lei – 26,3 milioane lei

1 an euro – 41,7 milioane euro

5 ani euro – 45,9 milioane euro

Subscrierea se va încheia pe 10 aprilie. Reamintim că dobânzile sunt de 6,7 – 7,25%/ an (la scadențe de 1-3 ani) pe lei și 3,7 – 5,8% (pe 1-5 ani) pe euro.

Tranșa pentru donatorii de sânge este pe un an și are o dobândă de 7,7%, iar pragul minim de subscriere este de 500 lei.

Conform Ministerului Finanțelor, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Citește și: Cu 500 lei la bancă scoți mai puțin decât ai băgat / ​​Fidelis sau depozite bancare? Cine ar bate inflația dacă ai economii