După peste 4 luni în care dosarul privind aprobarea lui Septimiu Postelnicu ca CEO al UniCredit Bank România a stat la BNR, Banca Centrală a anunțat respingerea numirii acestuia. Rare sunt cazurile în care BNR respinge numirea unor CEO de bancă propuși, de cele mai multe ori astfel de propuneri fiind „negociate” între BNR și bancile comerciale, tocmai pentru a nu se ajunge în asemenea momente.

Bancheri alaturi de clientFoto: Adam G. Gregor / Alamy / Alamy / Profimedia

Cea mai recentă respingere a unei numiri la acest nivel a fost în vara trecută, când BNR a respins dosarul prin care Dan Ostahie, fondatorul Altex, urma să preia Porsche Bank, la doar câteva zile după ce Consiliul Concurenței dăduse undă verde tranzacției.

În cazul lui Postelnicu, care urma să-i ia locul lui Răsvan Radu, motivele respingerii sunt legate de insuficienta vechime pe care acesta a acumulat-o într-o funcție de conducere.

Mandatul lui Răsvan Radu expiră în 17 aprilie, iar conducerea interimară va fi asigurată de Feza Tan, deputy CEO şi prim-vicepreşedinte executiv.

Septimiu Postelnicu, cel care a fost anunţat CEO în locul lui Răsvan Radu la finalul anului trecut, fusese detașat la subsidiara din Bulgaria a UniCredit.

Septimiu Postelnicu fusese Coordonator al Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank și, din mai 2018, Vicepreședinte al Directoratului, are o experienţă de 23 de ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business - atât comerciale, cât şi operaţionale.

În perioada 2004-2006 a ocupat poziţia de Managing Director al HVB Leasing România, iar între 2006 - 2008 a fost CEO şi respectiv Coordonator de integrare UniCredit Leasing - HVB Leasing în cadrul UniCredit Leasing Corporation. În 2009 a acceptat provocarea unei experienţe internaţionale în cadrul Grupului UniCredit,ocupând poziţia de Head of Global Services al UniCredit Leasing S.p.a., în Milano, iar în 2010 a fost numit Head of Global Banking Services în UniCredit Bank S.A..