Warren Buffett spune că vor exista întotdeauna ocazii de a investi- tot ce ai nevoie este să valorifici „stupizeniile” pe care le fac alții.

Warren BuffettFoto: Xinhua / Avalon / Profimedia Images

CEO-ul Berkshire Hathaway, în vârstă de 92 de ani, consideră că strategia de investiții care l-a făcut bogat nu se demodează – doar că oamenii ar putea fi nevoiți să caute în locuri diferite astăzi pentru a găsi companii la prețuri mai mici, a spus el la adunarea anuală a acționarilor în Omaha, Nebraska, citat de Money.com

Răspunzând la o întrebare a publicului despre impactul pe piață al inovației tehnologice, Buffett a spus că schimbarea nu reduce neapărat oportunitățile de investiții, care implică căutarea de acțiuni sau afaceri disponibile la prețuri mici.

„Lucurile noi care apar nu elimină oportunitățile. Ceea ce îți oferă bune ocazii de a investi este că alți oameni fac lucruri prostești, a spus Buffett. „În cei 58 de ani de când conduc Berkshire, aș spune că am văzut o creștere uriașă a numărului de oameni care fac lucruri prostești”

Buffett este unul dintre cei mai renumiți investitori de valoare. Holdingul său, Berkshire Hathaway, deține afaceri în domenii precum căile ferate, energie și asigurări, cu participații majore la Apple, Bank of America și altele.

Pe de altă parte, vicepreședintele companiei, Charlie Munger, în vârstă de 99 de ani, părea a fi mai pesimist cu privire la oportunitățile rămase investitorilor în 2023. Spre deosebire de comentariile lui Buffett despre oameni proști care fac lucruri prostești, Munger a spus că vede un peisaj în care „sunt foarte mulți bani în mâinile foarte multor oameni deștepți care încearcă să se depășească unii pe alții.”

Munger a remarcat că Berkshire Hathaway câștigă mai puțin decât cțștiga cândva. Dar, a replicat Buffett, asta se datorează dimensiunii de azi a companiei, care e mult mai mare. El a spus că este mai greu să fii și mai rentabil atunci când lucrezi la o asemenea scară și gestionezi sute de miliarde de dolari.

„Mi-ar plăcea să mă nasc astăzi încă o dată, să nu am decât puțini bani la îndemână, dar pe care să-i transform în mulți bani”, a mai spus Buffett.