Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturitãți de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,3% și, respectiv, 7,2%, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Reamintim că statul are în paralel și programul Fidelis de iulie-august 2023.

Titlurile de stat Tezaur au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Acestea pot fi cumpãrate:

  • Între 20 iulie – 17 august 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Citește și:

Ai 5.000 de lei și te gândești la un depozit bancar sau titluri de stat în iulie? Ce oferte sunt la risc scăzut