Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu. Damen așteaptă doar cooperarea părții române pentru o aplicare eficientă a procedurii de retragere, au transmis vineri olandezii într-un comunicat.

Damen MangaliaFoto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Intervenția Damen vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Guvernului susținea că s-au format comisii care ar fi deschis deja dialogul cu Damen (vezi video de la min. 10,31) , lucru negat categoric de oficialii Damen.

Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu, se arată în comunicatul Damen.

Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă și Damen este lipsit de controlul operațional și managerial, prin încălcarea totală a acordului inițial de către statul român, de unde și dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar și în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România.

Damen Holding B.V. (Damen) a luat act de difuzarea extinsă în presă și interesul public cu privire la situația Șantierului Mangalia. Având în vedere lipsa de claritate a mai multor narative, compania noastră ar dori să precizeze că va rămâne în România și își va continua activitatea la Galați.