Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, le-a făcut, vineri, vizite angajaţilor din mai multe instituţii din subordine pentru a vedea condiţiile în care lucrează. La Trezorerie s-a dus cu cafea, după ce cu o zi înainte fusese invitat de către angajaţii instituţiei. La ANAF Sector 3, ministrul și-a făcut cruce și a spus în repetate rânduri „Doamne fereşte, după ce a văzut condițiile dintr-un birou.

Ministrul Bolos la Trezoreria S3Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Reamintim că protestele angajaților din finanțe, declanșate cu o zi în urmă chiar de salariații Ministerului Finanțelor, nemulțumiți de preconizatele modificări fiscale, au continuat vineri și s-au extins în mai multe județe, unde trezoreriile sunt închise.

„Nu pot să cred!”

Marcel Boloş a vrut să vadă cum se lucrează în instituţiile din subordinea Ministerului Finanțelor.

La ANAF Sector 3, angajatele dintr-un birou i-au arătat ministrului că au birouri din 1997, că printează documente cu o imprimantă care oficial a fost casată şi că nu au hârtie.

„Doamne fereşte”, a spus în repetate rânduri ministrul, făcându-şi cruce, scrie news.ro.

  • „Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitaţi-l cum arată. Este din '97 biroul ăsta. Este de la înfiinţarea Trezoreriei”, i-au spus angajatele dintr-unul dintre birourile vizitate.
  • ”Scaunele sunt ale noastre. Sunt cumpărate de noi, să ştiţi”, i-au mai spus angajatele, moment în care ministrul și-a făcut cruce.

„Doamne fereşte”

De asemenea, angajatele i-au arătat lui Boloș imprimanta pe care lucrează: „Scrie pe ea casată, vedeţi?!”.

  • „Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd în cea mai...”, a fost replica ministrului.

„Nu mai avem hârtie”, i-a semnalat o altă angajată. „Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!”, i-a răspuns ministrul.

Angajata a continuat să i se plângă, iar ministrul și-a făcut din nou cruce: „Doamne fereşte!”.

Impresiile lui Boloș, pe Facebook, după ce a vizitat două trezorerii din București

După vizitele făcute vineri la două trezorerii din București, Marcel Boloș a scris pe Facebook că înțelege „provocările cu care se confruntă” angajații din sistem. El a mers la Trezorerie cu cafea, după ce cu o zi înainte a fost invitat de către salariaţii acestei instituţii să vadă cum se lucrează.

Alianța Natională a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” a anunțat că 18.000 de salariați ai Fiscului au protestat vineri în toată țara, solidarizându-se cu protestul de joi de la Ministerul Finanțelor: „Nu mai sunt suficiente promisiunile! Protestele vor continua în absența unor angajamente ferme!”.

Revendicările angajaților din Finanțe

Conform sindicaliștilor, ordonanța pregătită de guvern, care îi nemulțumește, conține prevederi referitoare la:

  • Plafonarea sporului de condiții vătămătoare la 1000 de lei
  • Indemnizația de hrană nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei
  • Voucherele de vacanță nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei
  • Anularea posturilor vacante
  • Desființarea biroului și funcției de șef birou
  • Normative personal: 10 funcții de execuție pentru serviciu, 20 funcții de execuție pentru direcție, 40 funcții de execuție pentru direcție generală.

Sindicaliştii solicită egalizarea salariilor la nivel maxim în plată şi introducerea în legea salarizării a familiei ocupaţionale finanţe, cu o grilă de salarizare corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: