​Mihai Copaciu, unul din economiștii de frunte din Banca Națională a fost desemnat miercuri să-l înlocuiască pe Liviu Voinea în calitatea de reprezentant al României la Fondul Monetar Internațional în funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI.

Mihai CopaciuFoto: Arhiva personala

Copaciu, autor al multor lucrări de cercetare, este în prezent directorul adjunct al Direcției de Modelare și Prognoze Macroeconomice. Este cunoscut în lumea academică și pentru eforturile sale din ultimii ani de a atrage economiști români care lucrează în băncile centrale din lume să vină să lucreze în BNR. Este fondatorul seminariilor de cercetare BEARS (Bucharest Economic Analysis and Research Seminar) și organizatorul Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate (ERMAS).

Vezi aici un interviuacordat HotNews de Mihai Copaciu

Liviu Voinea și-a încheiat mandatul maxim de 4 ani pe care îl putea avea ca reprezentant al României la FMI, urmând probabil să preia alte atribuții în țară. Voinea, care a fost în trecut Ministru pentru Buget și viceguvernator în Banca Națională, este unul din oamenii-cheie care a lucrat la programul de guvernare al PSD.