Rezerva Federala a Statelor Unite a aprobat in mod oficial preluarea bancii de investitii Bear Stearns de catre JP Morgan Chase, potrivit Reuters. Fed a contribuit la incheierea acordului dintre cele doua banci pentru a domoli tensiunile de pe Wall Street, insa pana in prezent nu a anuntat in mod oficial ca este de acord cu aceasta preluare.

"Pe baza tuturor factorilor si circumstantelor, board-ul Fed a stabilit ca a existat o stare de urgenta pentru inceierea acestui acord", se arata intr-un comunicat al Rezervei Federale.

Bear Stearns a fost afectata de o criza de lichiditate dupa ce a inregistrat pierderi mari in urma crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat si a pierderii increderii investitorilor.

In data de 17 martie, JP Morgan a anunta ca va cumpara Bear Stearns cu numai doi dolari pe actiune, incercandu-se astfel evitarea declararii falimentului. Dupa numai cateva zile JPMorgan Chase a majorat oferta de preluare a Bear Stearns la zece dolari pe actiune, de cinci ori mai mult decat oferta initiala, in efortul de a calma nemultumirile actionarilor Bear Stearns.

Consiliile de administratie ale celor doua banci au aprobat noua oferta de preluare si acordul de cumparare a actiunilor.