Salariul mediu net in luna februarie a acestui an a fost de 1134 lei, in scadere cu 66 lei (5,5%) fata de luna precedenta a acestui an, dar in crestere cu 20,5% fata de luna similara din 2007, conform datelor Institutlui National de Statistica (INS). Cele mai mari salarii s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (2901 lei), iar cele mai mici pe segmentul hoteluri si restaurante (660 lei).

In luna februarie cele mai mari scaderi salariale s-au inregistrat in activitatea de invatamant si in administratia publica, unde castigurile au scazut cu 22,6% si respectiv 17,9%.

Potrivit INS, nivelul mai mic salarial s-a datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv a primelor de vacanta), de stimulente in luna precedenta si a realizarii unei productii mai mici in luna curenta fata de cea precedenta.

La polul opus, cele mai mari cresteri salariale au fost in fabricarea produselor din tutun si in industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou unde castigurile au crescut cu 22,8% si respectiv 10,7%. Cresterile au fost determinate, in principal, de acordarea de prime mai mari si realizari pozitive de productie in luna curenta comparativ cu luna ianuarie 2008.