Compania franceza Groupama a obtinut miercuri aprobarea agentiilor de reglementare a concurentei din cadrul Comisiei Europene pentru a cumpara divizia de asigurari Garancia a bancii ungare OTP pentru 617 milioane de euro, potrivit Reuters. Investigatia executivului Uniunii Europene s-a axat pe produsele de asigurari generale din Ungaria, in special a celor de asigurare pentru accidente si incendii, sectoarele unde activitatile celor doua companii se suprapun.

"Comisia a ajuns la concluzia ca, in contextul prezentei limitate a celor doua companii in aceste piete, al absentei unor impedimente majore de patrundere pe piata si al prezentei unor competitori puternici, cu activitate internationala, nu exista ingrijorari legate de competitie ca urmare a acestei tranzactii", se arata intr-un comunicat al CE.

Groupama va prelua astfel operatiunile din sectorul asigurarilor detinute de OTP in Ungaria, Romania, Slovacia si Bulgaria.

La momentul anuntarii acordului, cele doua companii au fost de acord sa ia in considerare si infiintarea unui parteneriat mai amplu pentru vanzarea produselor in toate statele in care OTP are operatiuni.