Banca americana Merrill Lynch a inregistrat pierderi de 1,96 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand institutia a consemnat castiguri, potrivit NewsIn. Veniturile bancii au scazut cu 69% in perioada mentionata si s-au cifrat la 2,9 miliarde dolari, ca urmare a deprecierii activelor cu 1,5 miliarde de dolari.

De asemenea, la scaderea veniturilor trimestriale ale Merrill Lynch au contribuit si ajustarilor negative pentru evaluari de credite, de trei miliarde de dolari, legate de fonduri de acoperire a riscurilor, garantate de catre institutii financiare, majoritatea referitoare la credite structurate de pe piata SUA.

Excluzand deprecierile de active, ajustarile evaluarilor de creditare si profiturile nete legate de obligatii pe termen lung, veniturile nete trimestriale ale Merrill Lynch au fost de 7,4 miliarde dolari, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada din 2007.

"In pofida pierderilor din acest trimestru, afacerile de baza ale Merrill Lynch au avut rezultate solide intr-un mediu de piata dur", a declarat John Thain, directorul general al Merrill Lynch.

"Lichiditatea firmei a crescut fata de nivelurile de la sfarsitul anului si avem in continuare o capitalizare solida. In plus, afacerea noastra de pe pietele internationale este bine pozitionata si continuam sa investim in regiuni si sectoare cheie de dezvoltare", a mai spus Thain.

Miercuri, Wall Street Journal titra, citand surse avizate, ca Merrill Lynch va anunta deprecieri ale activelor de 6 - 8 miliarde de dolari cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare trimestriale.