Banca Comerciala Romana va avea de la 1 iulie 2008 un nou presedinte executiv. Dominic Bruynseels, fost director in cadrul Barclays Bank, il va inlocui pe actualul presedinte executiv, Manfred Wimmer, informeaza un comunicat al institutiei.

"Conform planurilor anuntate atunci cand Manfred Wimmer a preluat cu titlu de interimat pozitia de Presedinte executiv al BCR in decembrie 2007, numirea domnului Bruynseels in functia de Presedinte executiv survine ca urmare a incheierii Programului de Integrare si Dezvoltare din BCR in aprilie 2008 – conform calendarului prevazut, de 12-18 luni", precizeaza comunicatul.

Dominic Bruynseels se alatura BCR dupa o cariera de 27 de ani in cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat functia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail si Corporate Banking Global in Piete Emergente.

Intre 1997-1999 a fost Director Financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu si America Latina. In 1999 a devenit Presedinte executiv al Barclays Africa si Orientul Mojlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Intre 2005 si 2007 a condus procesul de achizitie si integrare in grupul Barclays al Absa, banca de top din Africa de Sud, si a facut parte atat din Consiliul de Supraveghere cat si din Comitetul Executiv al Absa. Bruynseels are 48 de ani, este licentiat in Istorie Medievala al Universitatii Durham si a absolvit un program MBA la Universitatea Henley.

"Dominic Bruynseels este un bancher cu o excelenta reputatie si o ampla experienta, care a lucrat timp de aproape 30 de ani pentru unul dintre cele mai prestigioase grupuri bancare din lume. Consideram ca este alegerea ideala pentru pozitia de Presedinte executiv si ca BCR si Erste Group vor beneficia din plin de gandirea sa strategica si de executia impecabila”, a declarat Andreas Treichl, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Banca Nationala a Romaniei urmeaza sa aprobe numirea lui Dominic Bruynseels care va exercita functia de Presedinte executiv incepand de la 1 iulie 2008. De la 1 mai pana la 1 iulie 2008, Bruynseels va fi consilier al Comitetului Executiv al BCR.

Fostul presedinte executiv, Manfred Wimmer, se va intoarce la sediul central al Erste Bank in a doua jumatate a lui 2008, pentru a prelua o pozitie executiva in cadrul Grupului. Wimmer a fost numit presedinte interimar al bancii la 1 decembrie 2007, in locul lui Nicolae Danila, care a detinut aceasta functie timp de sapte ani.