Provident Financial Romania, companie de credite de consum de mica valoare, va investi in acest an peste 11 milioane de euro in extinderea activitatii, potrivit lui Stephen Rice, directorul general al institutiei. Acesta a mai spus ca se asteapta ca in anul 2010, compania sa treaca pe profit, dupa ce anul trecut a consemnat pierderi de 5,4 milioane de euro.

"In acest an vom investi peste 11 milioane de euro atat in infrastructura teritoriala, cat si in ceea ce priveste recrutarea si pregatirea angajatilor si reprezentantilor nostri. Vom continua investitiile si in 2009, an la sfarsitul caruia ne asteptam sa acoperim cele mai importante orase din tara", a declarat Stephen Rice.

In acest an, compania a deschis sucursale la Targu Mures, Sibiu, Constanta si Bacau, urmand ca, pana la finele anului, numarul de sucursale sa ajunga la 16 unitati.

In cei doi ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Provident Financial a furnizat credite pentru 50.000 de clienti, valoarea imprumuturilor acordate depasind 12 milioane de euro.

Potrivit datelor prezentate de reprezentantii companiei, varsta medie a clientilor este de 35-45 de ani, veniturile acestora fiind, in medie, 700 - 900 lei de persoana. Aproximativ 5% din portofoliul de clienti ai Provident Financial este reprezentat de pensionari, iar 50% dintre clienti au luat mai multe imprumuturi.

Conform directorului general al companiei, cel mai des acordat credit este in valoare de 1.000 de lei pe o durata de 39 de saptamani, clientii urmand sa ramburseze 1.677 lei in rate saptamanale a cate 43 de lei. Rata lunara pe care o au de rambursat clientii trebuie sa reprezinte maximum 40% din veniturile nete lunare.

Compania, specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, are in prezent 300 de angajati si 800 de reprezentanti independenti, iar la finele acestui an preconizeaza sa ajunga la peste 450 de angajati si circa 2.000 de reprezentanti. Provident Financial Romania face parte din grupul britanic International Personal Finance, ce este inclus in indicele FTSE 250 al Bursei din Londra.