





KBC Consumer Finance - un nou jucator pe piata romaneasca a creditelor de consum
"Romania e una dintre tarile din Europa Centrala si de Est cu cel mai mare numar de locuitori, respectiv 21,7 milioane, si cu o crestere economica superioara mediei acestei regiuni. Grupul a investit intr-o prima etapa 12 milioane de euro si intentionam sa sporim investitiile in viitor intr-un mod durabil si profitabil", a mentionat Vanhaeren.
"Dorim sa devenim un jucator cheie in urmatorii ani pe piata din Romania. Vrem sa ajungem printre primii trei jucatori din piata. Costul mediu pe produs va fi de 20%, poate fi intre 14% si cel mult 25%, nu insa pana la 30% ca la alti concurenti, deoarece vrem sa avem o baza sanatoasa de clienti", a adaugat directorul general al KBC Consumer Finance.
KBC Consumer Finance ofera din martie 2008 credite de consum la puncte de vanzare (POS) in Romania si coopereaza cu retailerii carora le ofera servicii menite sa ii sprijine pentru dezvoltarea propriilor afaceri.
"Compania nu va oferi produse care sa aduca surprize clientilor", a mentionat directorul executiv al companiei, Willem Hueting, referindu-se la persoanele care vor sa ramburseze mai repede imprumutul sau care vor sa se retraga.
Compania va oferi trei produse principale - credite la puncte de vanzare, credite de nevoi personale si carduri in sisteme revolving (reinnoibile). Produsele vor fi distribuite prin reteaua proprie de puncte de vanzare specializate in credite, agenti broker, telemarketing, internet, parteneriate cu retailerii pentru credite la punctele de vanzare si prin alte companii.
KBC intentioneaza sa lanseze credite de nevoi personale si carduri care vor fi distribuite clientilor romani prin diverse canale.
In prezent compania are 50 de angajati in Bucuresti si estimeaza ca isi va extinde personalul pana la 130 de persoane pana la sfarsitul lui 2008.
In prezent, KBC Consumer Finance are unitati operationale in patru tari: Polonia, Belgia, Cehia si Romania. KBC Group e prezent in Romania prin KBC Securities Romania SA, fosta Swiss Capital, preluata in 2007, si prin Romstal Leasing Romania.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul