Un nou atac de tip phishing a fost directionat marti catre clientii Bancpost, printr-un mesaj carora li se cerea sa se inregistreze la serviciul de internet banking al bancii (Fastbanking), informeaza BankingNews.ro. Mesajul fals ii "informa" pe clienti ca de la 1 mai serviciul de internet banking ar fi obligatoriu pentru toti cei care detin un card Bancpost.

Clientii bancii sunt directionati catre un site clona, http://207.173.3.114/Bancpost//index.htm, pentru a se inregistra. Pe aceasta pagina, clientilor li se cere sa furnizeze datele confidentiale vanate de hoti - numarul de card si PIN-ul. Pe pagina falsa este introdus si un asa-zis mesaj de atentionare, scris cu rosu, potrivit caruia "introducerea datelor incorecte duce la blocarea temporara a contului dumneavoastra".

Potrivit sursei citate, atacul pare sa apartina unui amator deoarece pagina respectiva nu este identica cu cea a bancii, iar aspectul sau este de slaba calitate.

BankingNews.ro precizeaza ca un mesaj de "avertizare" precum cel folosit acum a fost utilizat si in atacul de phishing indreptat la mijlocul acestei luni impotriva clientilor Bancii Transilvania.