„Am avut onoarea de a ma intalni cu Suleiman Kerimov. Este principalul actionar al holdingului Millenium, mi-a fost prezentat de Merrill Lynch”, a declarat preşedintele grupului financiar Fortis, Maurice Lippens, citat de Vedomosti. Potrivit Thomson Financial, intalnirea a avut loc recent, cu prilejul unei din vizitele efectuate de Kerimov la Bruxelles, si intareste zvonurile referitoare la interesul miliardarului rus pentru actiunile grupului bancar din Benelux.

Intrebat daca miliardarul rus detine actiuni Fortis, Lippens a spus: „Cand o companie detine o cota de 95% in libera circulatie, a-i identifica pe actionarii particulari este aproape imposibil... Cred ca are actiuni in portofoliul lui. M-as mandri daca Fortis ar avea un actionar profesionist de talia compania Millenium”.

In februarie, intr-un interviu pentru Der Standard, Lippens spunea ca nu-l cunoaste pe Kerimov, dar ca a auzit de interesul afisat de acesta pentru actiunile Fortis. Un actionar Fortis, precizeaza Vedomosti, trebuie sa informeze compania ca a intrat in capitalul ei daca participatiunea lui atinge 3%.

La sfarsitul anului 2007, cel mai mare actionar minoritar al Fortis a devenit grupul chinez de asigurari Ping An, care a cumparat 4,18% din actiunile companiei cu 1,81 miliarde euro. De atunci, chinezii si-au marit participatiunea la 4,99% si intentioneaza, dupa cum spune Lipens, sa ajunga la 7%.

Pentru conducerea Millenium, informatia despre intarea lui Kerimov in capitalul Fortis nu a constituit o surpriza. "Zvonuri circula de cate luni in acest sens si, printre altele, se spune ca el detine deja cateva procente la Merrill Lynch si Deutsche Bank”. Surse apropiate lui Kerimov au confirmat faptul ca Merrill Lynch i-a propus lui Kerimov sa se gandeasca la posibilitatea de a achizitona actiuni Fortis.