Credit Agricole Group a intrat pe piata romaneasca prin achizitia sucursalei din Romania a Grupului Emporiki, a anuntat vineri directorul executiv adjunct al Credit Agricole Group, Jean Frederic De Leusse. Emporiki va parcurge, in perioada urmatoare, un proces de reorganizare pentru care vor fi investite peste 30 milioane euro, iar in urmatorii patru ani numarul unitatilor bancare va ajunge la 150 de la 18, in prezent.

"Banca nu va incerca sa ajunga printre primele din Romania, dar va oferi calitate si eficienta clientilor sai. Emporiki este candidata pentru fondurile de garantare rurala si va avea un rol important in dezvoltarea economica", a spus De Leusse.

Emporiki Bank of Greece a fost infiintata in anul 1907 sub numele de Commercial Bank of Greece si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa din Atena din anul 1909. In prezent, Emporiki Bank este una dintre cele mai mari banci comerciale din Grecia din punct de vedere al activelor si al retelei de sucursale.

Grupul Emporiki Bank include 28 de companii, printre care societati financiare (leasing, valori mobiliare, banci, factoring, fonduri mutuale, capital de risc), societati de asigurare, societati industriale, societati de servicii financiare, societati de pregatire profesionala. Emporiki Bank - Romania, filiala din Romania a Emporiki Bank of Greece, a fost infiintata ca persoana juridica romana, avand deschiderea oficiala in septembrie 1999.

Credit Agricole Group detine pachetul majoritar de actiuni al Emporiki Group din august 2006 si este cel mai mare grup de retail din Franta si al doilea din Europa.