Una din dilemele mediului de afaceri, discutata intens de vreo 2 ani incoace este daca Oficiul Registrului Comertului (ORC) ar trebui sa ramana la Ministerul Justitiei sau sa revina la Camerele de Comert. S-au spus multe argumente in favoarea fiecarei variante, nu le reiau.

Dar mi-a fost dat sa aud azi la radio un comentariu al unui reprezentant al Camerei de Comert care m-a revoltat. Spune ca, dupa trecerea ORC la Ministerul Justitiei, activitatea se desfasoara in sedii improprii, programul este foarte redus, personalul este nepoliticos.

Ca unul care am avut de a face de multe ori in ultimii ani cu ORC (din judetele Prahova si Bacau), am revazut imaginea ORC tocmai din perioada cand acesta era la Camera de Comert.

Cred ca iti trebuie multa nesimtire sa minti cu atata seninatate. Daca adaugam si faptul ca tarifele din perioada Camera de Comert erau mai mari decat acum si perioadele de asteptare semnificativ mai lungi, sunt suficiente motive ca ORC sa ramana la Ministerul Justitiei.

Camerele de Comert ar trebui sa isi obtina veniturile prin servicii cu adevarat utile membrilor sai (cum, spre lauda ei, incearca sa o faca de pilda Camera de Comert din Bacau) si nu prin gasirea unei “vaci de muls” cum s-a dovedit a fi in trecut ORC. Si cum Camera de Comert ar dori sa redevina.

Astept cu interes sedinta de guvern de azi in care este anuntat si acest subiect pe ordinea de zi.

Comenteaza pe Jeopardy.