BRD - Groupe Societe Generale a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 259 milioane de lei, echivalentul a 70 milioane de euro, in crestere cu 54% fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Valoarea activelor a ajuns la 41 miliarde de lei, adic aaproximativ 11 miliarde de euro.

„Banca a reusit sa performeze intr-un climat dificil, caracterizat de inasprirea conditiilor de piata, creditarea fiind si de aceasta data motorul cresterii inregistrate de banca. Ambele piete au inregistrat avansuri importante ale volumelor de creditare, cu un accent suplimentar pe retail si IMM-uri”, a declarat Patrick Gelin, presedintele BRD.

La finele lunii martie, creditele acordate clientelei se ridicau la aproape 28 miliarde de lei (7,5 miliarde de euro), in crestere cu 44% in raport cu aceeasi perioada din 2007. Creditele acordate firmelor au crescut cu 41% comparativ cu luna martie a anului trecut, iar creditele acordate populatiei au urcat cu 47% in acelasi interval.

In acelasi timp, depozitele clientelei au depasit 27 miliarde de lei (7,2 miliarde de euro), cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior.

Rezultatul brut din exploatare, fara impactul provizioanelor, a ajuns la 382 milioane de lei (103,5 milioane de euro), iar rentabilitatea fondurilor proprii (Return on Equity) a fost la sfarsitul primului trimestru al anului de 31%.

BRD – Groupe Societe Generale avea, la finele lunii martie, 2,4 milioane de clienti activi. Banca are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti, de aproximativ 4,1 miliarde de euro la inceputul lunii mai.

Cifrele prezentate miercuri de institutia bancare sunt exprimate in valori nominale si sunt neconsolidate.