Profitul net al Piraeus Bank Romania a crescut de sapte ori in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 12,5 milioane de euro, informeaza luni un comunicat al institutiei.

"Primele trei luni din 2008 au fost caracterziate de cresteri semnificative ale tuturor liniilor de business ale bancii - corporate, IMM si retail. Rezultatele financiare inregistrate de Piraeus Bank Romania in primul trimestru se situeaza peste bugetul planificat, cresterile bancii in ceea ce priveste creditarea si, implicit, activele realizand un procent dublu fata de avansul sistemului", a declarat presedintele si directorul general al Piraeus Bank Group Romania, Stavros Lekkakos.

La sfarsitul lunii martie, activele Piraeus Bank au depasit pragul de trei miliarde de euro, in crestere cu 190% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar volumul creditelor administrate a avut un avans constant, ajungand la peste 2,7 miliarde de euro, cu 187% mai mult fata de martie 2007.

Creditele acordate persoanelor fizice au atins, la sfarsitul primului trimestru, un miliard de euro, in urcare cu 400%, iar cele acordate pe segmentele IMM si corporate s-au majorat cu 245% si, respectiv, 119% comparativ cu martie 2007. Astfel, creditele acordate IMM au ajuns la 252 milioane de euro, in timp ce finantarile corporate au depasit 1,4 miliarde de euro. Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania se plasa la peste 640 milioane de euro, in urcare cu 110%. Portofoliul de clienti a crescut cu 156%, ajungand la 225.000 de persoane fizice si juridice.

In 2007, Piraeus Bank Romania a obtinut un profit inainte de impozitare de 22 de milioane de euro, de circa sase ori mai mult decat in 2006. Grupul Piraeus desfasoara operatiuni in Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Egipt, Ucraina, Cipru, avand sucursale si la Londra si New York. Banca elena Piraeus a intrat pe piata din Romania in luna aprilie 2000, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii de Credit Pater.