Omul de afaceri a carui avere este estimata la 62 de miliarde de dolari, a mai spus ca pietele financiare au nevoie de reguli mai stricte. "Sunt uimit ca, dupa declansarea crizei, nivelul somajului nu a crescut", a recunoscut miliardarul american.
"Nu m-as mira insa daca somajul va creste in urmatoarele luni. Cu toate acestea, cred ca partea cea mai dificila a crizei a trecut", a mai spus Warren Buffet, proprietar a 31% din actiunile imperiului Berkshire Hathaway.
Omul de afaceri american si-a reiterat sustinerea pentru candidatul democrat la presedintia SUA, fie ca va fi vorba despre Barack Obama sau Hillary Clinton.
- Citeste in sectiunea Finante/Banci mai multe despre criza financiara globala
Oricum, nu vorbi tu de Buffet, e unul din cei mai adevarati oameni ai planetei ... la 62 de miliarde de dolari, nu foloseste telefonul mobil, nu are calculator in casa si sta tot in casa pe care si-a cumparat-o acum zeci de ani, cand s-a casatorit, o casa modesta cu 3 camere ...
Mai documenteaza-te inainte sa scrii si tu ceva ...
esti amator si tu de senzatii - nu ? :)
Hai noroc !!!
www.safehaven.com/article-10280.htm
Problema este ca nu se putea opune trendului. Era terminat daca facea asa ceva.
Si a adoptat tactica celui destept. A actionat si a realizat profit - pentru el si pentru actionarii lui.
Este moral cum a procedat.
Libera circulatie a capitalurilor si persoanelor, nu a putut sa fie completata cu "libera circulatie a terenurilor si imobileleor", iar chestia asta pur naturala a generat criza.
Bancherii au contribuit pentru a ramane pe piata, fiecare in parte. Dar in spatele bancilor, sunt aceste fonduri speculative de investitii, care cinstit vorbind, in ultimii 10 ani s-au tembelizat definitiv si au pierdut legatura cu economia, adica cu bunul simt.
Se poate dovedi ca tot ei sunt si la originea crizei petrolului si a crizei alimentare, care de fapt nu sunt crize de productie, sunt crize alr preturilor
www. guvernarea.ro
Prima oara am fost impresionat de zgarcenia lui.
A doua oara am aflat ca de fapt tipul este unul din cei 4 actionari ai companiei Carpatair :).
Dar tot zgarcit este ...
"Do ut des"!(Da-mi sa-ti dau !)...
Asa ca pastrati-va bine chilotii-nu-i mai aruncati ,chiar daca ecologistii nu si-i spala ca sa faca economie la apa!...
Cine stie cand o sa aveti nevoie de ..."ceva" si cel care poseda acel "CEVA" necesar voua ,va va cere la schim ...chilotii ?!...
Pastrati-i si...pastrati-va CALMUL !
Asta..."CALMUL" este de nepretuit ca valoare !!!
Fiti gata romani:bate cineva la usa!
Nu,nu e moartea !
E CRIZA ECONOMICA MONDIALA !
A bon entendeur ! Salut !
kyttys
Poate sa-mi spuna si mie cat se vor scumpi cartofii in piata la Matache peste 2 saptamani?
Stiam io ca-i ceva necurat cu bancile astea... iete ca ne-au aruncat in criza mondiala... Trebuiau starpite de mici!
:-)))
PS -ramolismentele nu sunt atat de rare la barbatii trecuti de 70 de ani.
Asa cum inainte de 89 se scoteau ingineri pe banda asa se scot acum economisti, doar cu numele.
Pe de o parte cele care au contractate credite pentru dezvoltare sau acoperirea altor nevoi de lucru, se vor trezi in fata imposibilitatii de a restitui aceste imprumuturi, concomitent cu ingreunarea posibilitatii de plata a furnizorilor, mai ales in cazul celor care au de facut plati in valuta.
Pe de alta parte, intrucat bursele mondiale se prabusesc , iar Bursa de Valori Bucuresti a pierdut in doar cateva zile peste 2 miliarde de euro, companiile nu mai pot miza pe acestea ca si surse de finantare, astfel incat o alta varianta de acoperire a nevoilor financiare este total blocata.
Cum pe fondul crizei economice, este de asteptat ca si solicitarile de creditare din partea companiilor adresate bancilor sa scada, se contureaza astfel tabloul complet al uncei crize financiare, care va arunca in faliment extrem de multe companii din Romania.
Efectul este unul de recul, pentru ca, creditorii care in conditii normale ar fi fost de acord sa acorde mai multe termene de gratie partenerilor lor de afaceri de la care au de incasat bani, fiind acum in conditii de criza
economica sub presiunea creditorilor lor, vor pune o presiune si mai mare pe debitorii lor, sa li se plateasca banii, iar reactia va fi una in lant, intrucat extrem de multe companii nu vor gasi resursele necesare sa isi achite datoriile scadente, si vor lua, din pacate, calea falimentului.
Deja de la inceputul acestui an, numarul de debitori care provin din zona companiilor si care au intrat ca dosare de colectare debite in portofoliul agentiei de colectare debite Urban si Asociatii a crescut cu 77% fata de perioada similara a anului trecut.
Suntem efectiv asaltati de creditori care spun ca din ce in ce mai multi par