Astra Asigurari a afisat prime brute subscrise de 137,64 milioane lei (circa 37,3 milioane euro) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2007, potrivit informatiilor asiguratorului, citate de NewsIn. Daunele platite insa au ajuns la 81 milioane lei, valoare cu 128% mai mare decat cea din perioada similara a anului trecut. Asiguratorul a obtinut un profit de 1,05 milioane lei, dupa pierderi de 11,36 milioane lei in primul trimestru al anului trecut.

Astra Asigurari a obtinut rezultate pozitive semnificative pe segmentul de asigurari de bunuri si cladiri, unde primele brute subscrise s-au triplat in primele trei luni din 2008 pana la 12,85 milioane lei.

Afacerile din asigurari generale au ajuns la 137,25 milioane lei, in primul trimestru al acestui an, in timp ce primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata au ramas la nivelul celor din primul trimestru al anului trecut (384,78 milioane lei).

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 46,28 milioane lei din asigurari Casco in primul trimestru, in crestere cu 67,1%.

Pe segmentul de asigurari de aviatie, compania a afisat o crestere de 98,6% pana la 4,15 milioane lei, in timp ce primele subscrise din asigurari de raspundere civila auto (RCA) au ajuns la 61,27 milioane lei.

Asiguratorul a mai anuntat marti deschiderea unui nou centru de daune, precum si vanzarea sediului central al companiei cu circa 27 milioane euro catre compania de tranzactii imobiliare Omega. Directorul general al companiei de asigurari, Radu Mustatea a explicat ca "tranzactia a fost facuta pentru lichidizarea activului" pentru ca societatea de asigurari lucreaza cu bani cash, nu cu active imobiliare mari si ca Astra isi va pastra sediul in acea cladire, dar va plati chirie.