Commerzbank si Dresdner Bank se afla in discutii avansate legate de o eventuala fuziune, ce ar uni doua dintre cele mai mari banci din Germania, a declarat vineri o sursa din cadrul consiliului de supraveghere al Commerzbank, potrivit NewsIn care citata de Reuters. In ultimele saptamani in Germania au aparut numeroase speculatii referitoare la bancile care cauta parteneri de fuziune.

Allianz, compania-mama a Dresdner, intentioneaza sa o vanda banca catre Commerzbank, in vreme ce cea mai mare banca de retail din Germania, Deutsche Postbank, este scoasa la vanzare. In acelasi timp, Citigroup cauta un cumparator pentru operatiunile de retail din Germania.

Un acord intre Commerzbank si Dresdner ar duce la cea mai mare fuziune din Germania, de la preluarea bancii HVB de catre UniCredit, in urma cu trei ani. De asemenea, ar rezolva conflictul de lunga durata dintre Allianz si actionari, care acuza grupul ca incearca fara succes sa imbine serviciile bancare cu asigurarile.

Commerzbank este in prezent cea dea doua banca de retail din Germania, ramane o banca de dimensiuni mici comparativ cu alte banci internationale, avand o valoare de piata de 13 miliarde de euro.

Exista insa si o sere de obstacole in calea unui acord,printre care si operatiunile nerentabile de investment banking ale Dresdner, pe care Allianz ar dori sa le vanda impreuna cu cele de retail.

O sursa avizata a declarat ca este putin posibil ca asiguratorul sa poate vinde separat divizia de investment banking, care a fost nevoita sa revizuiasca in scadere activele in urma crizei de pe piata creditelor.