Piraeus Bank Romania a lansat depozitul pentru populatie "Crescator" cu dobanda progresiva de pana la 17% pentru economiile in lei si de pana la 10% pentru cele in euro cu perioada de maturitate de sase si 12 luni, informeaza marti un comunicat al institutiei. Sumele minime pentru constituirea depozitelor sunt de 7.500 lei si de 2.000 euro.

Dobanda la depozitele in lei constituite pe sase luni creste de la 6% in prima luna la 16% in ultima luna, iar pentru cele in euro, urca de la 2,75% la 8,75%. Dobanda pentru depozitele in lei constituite pe o perioada de un an este 6,5% in prima luna si ajunge pana la 17% in luna de maturitate. Pentru un depozit de cel putin 2.000 euro cu maturitatea la un an, banca plateste o dobanda anuala de 3% in prima luna si de pana la 10% in ultima luna.

Suma initiala a depozitului poate fi suplimentata de pana la cinci ori, in orice moment pana la data scadenta. In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca garanteaza bonificarea procentului de dobanda aferent primei luni, fara a penaliza beneficiarul prin aplicarea dobanzii de cont curent, ca in cazul celorlalte depozite.