Votul Comisiilor reunite de buget-finante si de administratie ale Senatului pentru respingerea taxei de mediu, care urmeaza sa intre in vigoare la 1 iulie si sa modifice actuala taxa de prima inmatriculare, a fost invalidat de Biroul permanent al Senatului. Decizia Biroului permanent a fost luata ca urmare a sesizarii senatorului PNL, Aron Popa, privind lipsa cvorumului la Comisia de administratie. Votul va fi reluat in urmatoarea sedinta a Comisiilor.

Cele doua Comisii reunite votasera, marti, respingerea taxei de mediu, promovata de guvern prin ordonanta de urgenta 50 din 2008, la sfarsitul lunii martie. Actul normativ al executivului modifica formula actualei taxe de prima inmatriculare, redenumind-o taxa de poluare a autoturismelor, si stabilieste restituirea diferentei de taxa. Totodata, ordonanta de urgenta abroga taxa de inmatriculare, asa cum este prevazuta in prezent de Codul Fiscal.

Senatorii din cele doua Comisii au votat anularea taxei de poluare, restituirea integrala a sumelor platite, dar au mentinut articolele din ordonanta care stabilesc eliminarea taxei de inmatriculare din Codul Fiscal. Votul Comisiilor este urmat de votul in Plenul Senatului si de cel in Camera Deputatilor care, dealtfel, este Camera decizionala.