Dominic Bruynseels, fost director in cadrul Barclays Bank, a preluat oficial, marti, functia de presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), inlocuindu-l pe Manfred Wimmer.

Dominic Bruynseels s-a alaturat BCR la 1 mai 2008, dupa o cariera de 27 de ani in cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat functia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail si Corporate Banking Global in Piete Emergente. In perioada mai-iunie 2008, Bruynseels a fost consilier al Comitetului Executiv al BCR.

Intre 1997-1999 a fost Director Financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu si America Latina. In 1999 a devenit Presedinte executiv al Barclays Africa si Orientul Mojlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Intre 2005 si 2007 a condus procesul de achizitie si integrare in grupul Barclays al Absa, banca de top din Africa de Sud, si a facut parte atat din Consiliul de Supraveghere cat si din Comitetul Executiv al Absa.

Bruynseels are 48 de ani, este licentiat in Istorie Medievala al Universitatii Durham si a absolvit un program MBA la Universitatea Henley.

Fostul presedinte executiv, Manfred Wimmer, se va intoarce la sediul central al Erste Bank in a doua jumatate a lui 2008, pentru a prelua o pozitie executiva in cadrul Grupului. Wimmer a fost numit presedinte interimar al bancii la 1 decembrie 2007, in locul lui Nicolae Danila, care a detinut aceasta functie timp de sapte ani.