Persoanele care au platit taxa de inmatriculare inainte de 1 iulie - data de la care taxa de inmatriculare a fost abrogata si a intrat in vigoare taxa de poluare -, dar nu si-au inmatriculat inca autoturismele, vor putea depune actele de inmatriculare si dupa aceasta data fara plata altei taxe, au declarat pentru Hotnews.ro surse din Ministerul Finantelor. Precizarea este necesara, potrivit acelorasi surse, din cauza neintelegerilor care au aparut la Serviciile de inamtriculari auto care au refuzat, dupa data de 1 iulie, sa inmatriculeze masinile pentru care se platise vechea taxa.

Precizarea va fi facuta prin adaugarea unui articol in ordonanta de urgenta numarul 50 din 2008 privind taxa de poluare. "Persoana respectiva si-a indeplinit obligatia fiscala conform legii care era in vigoare la acea data. Astfel ca, indiferent de modificarile aparute intre timp, autoturismul trebuie inmatriculat prin extensia legii", au precizat sursele citate. Ordonanta de urgenta numarul 50 din 2008 permite adaugarea unor precizari, in functie de problemele constatate in aplicarea taxei.

Finantele trebuie sa aduca aceasta precizare pentru ca mai multe persoane au atras atentia ca se confrunta cu probleme la inmatricularea autoturismelor. Serviciile de inmatriculare apartinand Politiei nu au acceptat chitantele care atestau plata taxei potrivit prevederilor din Codul Fiscal care au fost in vigoare pana la 1 iulie. Astfel ca persoanelor care si-au platit taxele inainte de 1 iulie, dar nu au reusit sa-si inmatriculeze autoturismele la Politie, li s-a comunicat la ghiseele Serviciilor de inmatriculari ca taxele nu mai sunt valide si ar trebuie platite cele conform ordonantei numarul 50 din 2008.