Un nou atac de tip phishing a fost lansat luni asupra clientilor Raiffeisen Bank, printr-un mesaj in care se spune ca banca a introdus noi masuri de securitate si ii indeamna pe destinatari sa deschida mesajul din fisierul atasat email-ului pentru a aplica pentru noul program de securitate. In acest mesaj se cere clientilor Raiffeisen Bank codul si parola de utilizator a serviciului Raiffeisen Online, precum si numarul cardului de debit.

Dupa completarea acestor date, si dupa apasarea butonului "Confirma Verificarea", acest mesaj este redirectionat catre pagina reala de internet a Raiffeisen Online.

Iata mesajul din fisierul email-ului:

"Stimate utilizator Raiffeisen Bank,

Va informam ca securitatea pe care Raiffeisen Bank o ofera a fost sporita! Din acest moment verificarea validitatii accesului la contul dumneavoastra online nu se mai face in cadrul unei pagini speciale in interiorul web-site-ului nostru, ci printr-un formular care este trimis ca atasament la un email. In acest fel accesul persoanelor neautorizate este imposibil, iar securitatea sporita oferita de tipul de encriptare al datelor SSL ridica notiunea de securitate online la cel mai inalt nivel.

Te rugam sa completezi fromularul de mai jos pentru a verifica validitatea accesului la contul dumneavoastra online."