Aveam nevoie de niste lire turcesti, euro si dolari. M-am suit in masina si am luat-o pe b-dul Obregia, unde sunt cel putin 8 sedii de banci. Era 9,15, la BCR sucursala "Dr. Obregia", puzderie de lume. Afara, ca nu dadusera drumul inauntru, desi programul e de la 9. "Au ceva probleme!", sopteste cospirativ paznicul. Hait, imi zic. Taman acum au probleme, cand si-au adus expat?, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

In fine, merg la Alpha Bank, doi pasi mai jos. Coada si acolo, da' macar e pe dinauntru. "Veniti dupa 10", imi spune sec o functionara de la ghiseu. O sa vin dupa 10, desigur, dar cu alta ocazie si in cu totul alta zi. Intru la CEC. Coada e cat cea de la Aplha si BCR la un loc. Majoritatea pensionari, veniti sa isi incaseze pensiile. Ma pun la unul dintre cele 3 ghisee, bine racorit de un ventilator asezat in mijlocul sucursalei (din Obregia, de langa Mega Image, pentru cei care au venit mai tarziu pe aici).

Citisem inainte ca CEC are cel mai bun curs, drept pentru care nu bag in seama lentoarea celor de dincolo de sticla ghiseului, care bat la tastatura cam in ritmul in care ar fi batut bunicul meu dupa un pahar de palinca. Si astept. Imi vine intr-un final randul.

Ghiseul 3, un barbat. Se uita la mine, nu zice nimic. Era socat probabil de fatza de non-pensionar. Ii spun ce vreau. Valuta. Euro, dolari, lire…ce are el prin sertar. “Ghiseul 1″, zice. Pai de ce nu afisati asta?, intreb. Nu cred ca ma aude.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's weblog.