BRD - Groupe Societe Generale a achizitionat 20% din actiunile bancii comerciale Mobiasbanca – Groupe Societe Generale din Republica Moldova, parte a grupului Société Générale din luna ianuarie a anului trecut, se arat intr-un comunicat al institutiei. Valoarea tranzactiei se ridica la 125,02 milioane de lei moldovenesti, adica 62,51 lei moldovenesti pe actiune, pret stabilit pe cotatiilor Mobiasbanca la Bursa de Valori a Moldovei.

Potrivit reprezentantilor BRD, aceasta preluare s-a desfasurat in urma majorarii de capital a Mobiasbanca.

"Obiectivul acestei cresteri de capital este de a oferi bancii forta suplimentara pentru a-si continua dezvoltarea. De asemenea este foarte importanta atragerea in grupul actionarilor a doi parteneri strategici – BRD (Banca Romana pentru Dezvoltare – subdiviziune a Grupului Societe Generale in Romania) si BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare)", se arata pe site-ul bancii.

In urma acestei tranzactii, Societe Generale detine 67,85% din titlurile Mobiasbanca, BRD controleaza 20%, iar BERD are 8,84%. Restul actiunilor sunt detinute de alti actionari.

Potrivit comunicatului BRD, Mobiasbanca este a cincea banca din Moldova, detinand o cota de 8,4% din piata. Cu 70 de agentii, dispune de cea mai importanta retea bancara din Chisinau si de cea de-a patra retea bancara din Republica Moldova. Creata in anul 1990, banca are peste 690 angajati si deserveste 157.000 clienti persoane fizice si peste 10.600 clienti persoane juridice.

BRD - Groupe Société Générale are active ce depasesc 11 miliarde de euro. Institutia are peste 2,4 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati.