Consiliul de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) s-a intalnit, marti, la Clubul BNR, cu prim-viceguvernatorul Bancii Centrale, Florin Georgescu, pentru a discuta despre proiectul normelor de creditare pentru persoanele fizice. ARB va transmite BNR, in zilele urmatoare, un punct de vedere al comunitatii bancare.

Bancherii au refuzat sa faca declaratii in urma intrevederii, iar conducerea ARB a remis un comunicat in care precizeaza ca a realizat "un util schimb de opinii pe marginea noilor prevederi ale Regulamentului privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice".

ARB va transmite BNR, in zilele urmatoare, punctul de vedere al comunitatii bancare. Totodata, comunicatul arata ca "s-a stabilit ca la nivel de experti, ai BNR si ai bancilor, sa continuam sa lucram pentru definitivarea procedurilor noii reglementari si a modului de aplicare".

La intalnire au participat din partea ARB, presedintele institutiei, Radu Gratian Ghetea si cei trei vicepresedinti: Steven van Groeningen, presedinte Raiffeisen Bank, Petre Bunescu, director general adjunct BRD si Sergiu Oprescu, presedinte executiv Alpha Bank, precum si Dominic Bruynseels, presedinte BCR si Gerald Schreiner, presedinte Volksbank.

Reprezentantii mediului bancar au mai avut discutii pe marginea proiectului BNR, la sfarsitul saptamanii trecute.

Proiectul se afla in discutie publica pana pe 31 iulie.